Kauno Vedų kultūros centro forumas

Aplankykite pagrindinį Kauno Vedų kultūros centro puslapį www.veducentras.lt
Dabar yra 2010 Rgs 09, Ket 07:26

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Krišnos sąmonės bendruomenės įtaka ateityje
StandartinėParašytas: 2010 Sau 21, Ket 18:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Paskaita sakito Sanaka Kumaras das

Butu smagu jei perklause sia paskaita pasidalintumete savomis mintimis.

P.S. jei paskaita automatiskai isijungia ir jums trukdo, nuspauskite pauze. :!:

Paskutinį kartą redagavo Damodara Pandit das 2010 Sau 21, Ket 19:00. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Krišnos sąmonės bendruomenės įtaka ateityje
StandartinėParašytas: 2010 Sau 21, Ket 18:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pakankamai (bent jau as taip manau) atidziai perklauses paskaita noriu tarti savo zodeli.

Pirmiausia nera prasmes kalbeti apie kazkokia rimtesne itaka pasauliui, tol kol paciame judejime nebus is tikro pasiekusiu tikra o neisikalbeta ar iteikta (kaip tai buna priemus sanjasa ir t.t.) sventuma.

Antras momentas kuri noreciau pasakyti, jog pradiniuose saves pazinimo etapuose jnana nuo bhakti praktiskai nesiskiria ir negali gyvuoti viena be kitos. Iskcone jnana yra pakankamai (toki ispudi esu susidares nevienus metus bendraudamas su bhaktais) pavirsutiniskai suprantama, ji sulyginama su mentalinemis spekuliacijomis remiantis sastromis. Tai yra rimtas dalykas kuris neleidzia atskirti pelu nuo grudu, tuomet emocingumas ir jusliskumas sulyginamas su bhakti pasireiskimais ir t.t. O tai yra kuo puikiausia terpe veistis egoizmui ir t.t. su visais matomais padariniais.

Jnanos neimanoma gauti studijuojant sastras - tai yra reali ismintis per praktine patirti gyvenime pasireiskianti tam tikromis savybemis kurios yra aprasytis Bhagavadgytoje. Nera vidines ramybes, kuri pasireiskia savybemis nera nei jnanos o tuo labiau bhakti, visa veikla atliekama ''ore", atmetant prigimtines pareigas ir siekiant issigalvotu idealu kurie gal but net aprasyti sastrose.

Valstybei ir bendruomenei gali vadovauti zmogus kuris turi tam tikras prigimtines savybes. Jei nera prigimtiniu savybiu, kokia prasme lauzyti galva, as siuos zodzius skiriu gerbiamam lektoriui. :D Savybiu nesugalvosi ir telieka pasikliauti jnana (ismintimi) ir bhakti (sirdies vedimu), priimti viska taip kaip yra ir atlikti savo prigimtines (ne isgalvotas) pareigas.

Krishnos samones judejimas nieko realiai nepasieks, tol kol siame judejime nebus stiprios ir tvirtos seimos institucijos. Nuo cia viskas prasideda. Ir jei sekme lydes, po poros simtu metu (cia speju galiu ir klysti) gal but ir bus padaryta rimtesne itaka realiam visuomenes vystimuisi.

Om :wink:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Sau 21, Ket 20:06 
Atsijungęs

As nieko nepakomentuosiu, nes negaliu normaliai klausytis del interneto problemu :( .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Sau 21, Ket 20:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ties kazkur 30minute ,pats lektorius kalba ,kad pirma reiktu susitvarkyti vidines isckono problemas su kuriomis sunkiai susitvarko , tad pritariu ,reiktu pirmiau tvarkytis su savim ,o tada jau ziureti ar imanoma padaryti kokia didesne itaka visuomenei...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Sau 22, Pen 13:19 
Atsijungęs

Per mazai esu pazistama su Krishnos samone, bhaktais, kad galeciau kazka komentuoti.

Aisku tik, kad tai Tikra turi buti, o ne siaip...

Apie save galiu tik pasakyti, jei kam idomu, kad man sunku yra praktikuoti bhakti joga, nes seima, gimine yra kitokiu paziuru. Nera taip, kad ignoruotu, draustu, bet ir nepalaiko. O man tokio palaikymo labai reikia. Nesinori ir is namu pas bhaktus eiti , atsiskirti nuo seimos kol vaikai mazi . Zinau, kaip jie nori, kad mes visi kartu butume, nes jau yra patyre kaip atrodo tevu skirybos... :( Neisiviazduoju, kad galeciau priklausyti bhaktu bendruomenei viena , be savo seimos. :roll: Belieka tyliai sau vienumoje sirdy auginti meile Dievui.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Sau 22, Pen 13:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Saulute rašė:
Per mazai esu pazistama su Krishnos samone, bhaktais, kad galeciau kazka komentuoti.

Apie save galiu tik pasakyti, jei kam idomu, kad man sunku yra praktikuoti bhakti joga, nes seima, gimine yra kitokiu paziuru. Nera taip, kad ignoruotu, draustu, bet ir nepalaiko. O man tokio palaikymo labai reikia. Nesinori ir is namu pas bhaktus eiti , atsiskirti nuo seimos kol vaikai mazi . Zinau, kaip jie nori, kad mes visi kartu butume, nes jau yra patyre kaip atrodo tevu skirybos... :( Neisiviazduoju, kad galeciau priklausyti bhaktu bendruomenei viena , be savo seimos. :roll: Belieka tyliai sau vienumoje sirdy auginti meile Dievui.

Pas mane irgi panasiai tik vienas toks skirtumelis ,kad yra palaikanciu ,yra kategoriskai pries , ir yra kurie netrugdo ,bet ir nera labai uz ir sutinku su jumis saulute pagrinde turi vykti darbas su paciu su savimi ,o tam nebutina begti nuo sunkumu , paliekant seima ir t.t reikia buti su tokiom aplinkybemis kokios jos yra Cia ir dabar. Ir stengtis kuo maziau galvoti tokiu budu " kas butu jeigu butu"

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 17, Tre 19:27 
Atsijungęs

Saulute rašė:

o ka praktikuoja tavo seima Saulute ? kokios jusu seimos tradicijos...vyro tarkim?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 18, Ket 11:40 
Atsijungęs

Mes siaip su gyvenimo menieciais draugaujam, praktikuojam dinamine joga, kvepavimus visokius, bhajanas dainuojam kai susieinam su bendraminciais ir tt. Bet ten labai pavirsutiniska viskas. Mane jau tai kazkiek nervuoja..tik tiek , kad alkoholis negeriamas, o kalbeles ir elgesys... nesinori cia viesai liezuvauti tik.

Tarp Gyvenimo meno mokytoju yra labai graziu zmoniu .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 18, Ket 11:42 
Atsijungęs

Saulute rašė:
Mes siaip su gyvenimo menieciais draugaujam, praktikuojam dinamine joga, kvepavimus visokius, bhajanas dainuojam kai susieinam su bendraminciais ir tt. Bet ten labai pavirsutiniska viskas. Mane jau tai kazkiek nervuoja..tik tiek , kad alkoholis negeriamas, o kalbeles ir elgesys... nesinori cia viesai liezuvauti tik.

Tarp Gyvenimo meno mokytoju yra labai graziu zmoniu .

O tai jus ten su vyru abu einat? :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 18, Ket 11:45 
Atsijungęs

:) Einam abu. Ir pas mus susirenkam, Panevezy, Ukmergeje, Vilniuje - visaip.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 18, Ket 11:47 
Atsijungęs

Saulute rašė:
:) Einam abu. Ir pas mus susirenkam, Panevezy, Ukmergeje, Vilniuje - visaip.

fainai :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010 Vas 18, Ket 11:57 
Atsijungęs

Gal. :) Geriau negu nieko.
Pastaruoju metu man kitaip pradejo atrodyti - kad nera reikalo svaistyti pinigus ir gauti kazka pavirsutinisko. Nes prailginti kursai gan brangiai kainuoja ( 800, 900 su Guru 1400 lt) o jei dviese vaziuoti ...Aisku, tie paaukojimai geriems tikslams buna panaudojami, vargstantiems visokiems paremti ir tt.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume